Amikor egy nagyobb beton építmény lebontásra, vagy felújításra kerül, mindenképpen érdemes számításba venni a betondarálást. A bontott beton régebben rendszerint a hulladéklerakókba került, de jelenleg az újrahasznosítás kiemelt szerepet kap a környezettudatosság növekedésével, a környezetvédelmi szabályozások szigorításával. A módszernek kiemelkedő szerepe van még a beruházási költségek csökkentésében is.

A bontott betont érdemes összegyűjteni a bontási területeken és a betonaprító gép segítségével ledarálni azt. Elképzelhető ezek feldolgozásra történő elszállítása is, viszont az építési-bontási területeken a leghatékonyabb megoldás a mobil betontörő gép alkalmazása, mely olcsóbb és környezetkímélőbb megoldást jelent. Mivel gépünk napi kapacitása 350-600 tonna, így mindenképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy nagyobb projektek esetén érdemes ennek bérlése, a kisebb épület bontás esetén nem lesz gazdaságos ennek alkalmazása, szállítása. A mobil betontörő géphez szükség lesz markológépre vagy bobcatre is, mely az anyag betöltéséért lesz felelős.

A darált beton hasznosítása

A darált betont többféle méretre osztályozzák, ennek megfelelően remek lehet útalapba, betonozáshoz, térkő vagy térbeton ágyazatnak, parkolók kialakításához, árkok kitöltéséhez, vizesebb területre töltésnek. Amennyiben a darált beton nem szennyezett megfelelő lehet friss betonhoz is szárazanyagként.

A betonaprítás haszna

  • tehermentesíti a hulladéklerakókat
  • megóvja természeti erőforrásainkat, csökkenti a kavics bányászatot, víz-, szén-, olaj- és gázkitermelést
  • csökkenti a károsanyag kibocsátást, mivel csak a bontási terület és az építési terület között szükséges fuvarozni (amennyiben ez ugyanaz, még ezt is megspóroljuk)
  • csökkenti a kivitelezési, bontási költségeket
  • 1 tonna beton újrahasznosítása több, mint 5000 liter vizet és 900 kg szén-dioxid kibocsátást tud megspórolni

Cégünk, az Interbridge-Trade Kft. elkötelezett a környezetvédelem mellett. Vállalatunk több, mint 20 éves múltra tekint vissza, fő tevékenységünk az épületbontás, a gépi földmunka és a konténerszállítás-sittszállítás. Az évek során felismertük, hogy környezetünk védelme, illetve ügyfeleink költségeinek csökkentése érdekében az épületbontáshoz használatos gépparkunkat ki kell egészítenünk egy mobil betontörő géppel, illetve egy ehhez szükséges nehézgép szállító trélerrel, melynek bérlésére szintén lehetőség van.

Amennyiben mobil betontörésre, betonaprításra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot a + 36 20 969 3980 telefonszámon, vagy a zoli197133@gmail.com e-mail címen!